Tunnelmia tansanialaisesta olohuoneesta

Matkamme lähestyy! Vain kolme viikkoa jäljellä ja sitten lentomme Tansaniaan lähtee Oulusta-Helsinkiin-Dohaan-Dar es Salaamiin. Perhosia on jo vatsassa ja siksikin meille oli tärkeää kutsua kaikki vielä projektivalmistelujen loppumetreillä tansanialaiseen olohuoneeseen. Ihanaa, että olitte toivottamassa meille hyvää matkaa, varsinkin tässä tilanteessa, kun olemme uutisista seuranneet Victorianjärven ikäviä uutisia Ukerewen lautan uppoamisesta.

Halusimme tansanialaisella olohuoneella tuoda terveisiä Tansaniasta, ja tarjota matkan maistiaisia kaikille, jotka ovat projektiamme tukeneet tai sitä seuranneet ja vierellä kulkeneet. Suomen lähetysseuran lähetti Mikko Pyhtilä kertoi meille omakohtaisten kokemusten kautta, miten asiat elävät Afrikassa ihmisten ehdoilla, tapauskohtaisen byrokraattisesti, mutta samalla afrikkalaisen luontaisesti Jumalan hyvään tahtoon luottaen. Samoin hän muistutti meitä afrikkalaisten vieraanvaraisuudesta. Mieleen jäi, kuin Mikko sanoi, että teidän on siellä hyvä olla, Tansaniassa vieras on siunaus ja ihmiset elävät yhteisöllisyydestä. Minä olen, koska me olemme.

Pekka Laukkarinen ja Matti Laitinen saivat meidät hyvällä esiintymisfiiliksellään ja taiturimaisella musisoinnillaan matkan tunnelmiin. He kaksi – suomalaiset Pekka ja Matti täyttivät kaikki odotuksemme hyvästä musiikista. Kaupantekijäisinä saimme käytännön rohkaisua siitä, miten hyvän tekeminen on tärkeää.  He täyttyvät lavan myös afrikkalaisen tunnelman luojina: kiitos Toton Africa-vaikutteisen rummutuksen ja tanssimoovien. Tässä he jopa ylittivät odotuksemme, sillä pyysimme heidät esiintyjiksi alun alkaen sillä ajaksella, että ympyrä nyt luontevasti sulkeutuisi, sillä Pekka on ollut tukemassa työtämme jo alkumetreistä alkaen. 

Ilta jäi mieleen. Olen varma, että koti-ikävän iskiessä haemme voimia tästä rohkaisevasta määrästä ihmisiä, jotka olivat meille toivottamassa hyvää matkaa. Muistamme Mikon rohkaisevat sanat ja Matin johtamana yhteisesti laulamamme Tansanian kansallislaulun: siunaa koko maailmaa! Matin sanoin kaikkien suurten tapahtumien yhteydessä lauletaan kansallislaulu, niin myös ennen meidän matkaamme!

Päivi Kippola

Tästä kaikki alkoi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: