Lautalla

Kello soi tänään 7.40 Mwanzan hostellissa, jossa saimme nukkua pitkät ja rentouttavat yöunet edelliseen yöhön verrattuna. Aamupalaa vietimme kaikki yhdessä kiireettömästi ja rennosti jutellen. Tavallinen Tansanialainen aamupala sisältää vaaleaa leipää, kananmunaa, jotain hedelmää ja teetä sekä kahvia. 

Myöhemmin kävelimme lähi supermarkettiin ostamaan ruokaa tulevaa lauttamatkaa varten. Kauppa matkalla oli mielenkiintoista nähdä monia paikallisia ihmisiä työntouhussa teiden varsilla. Täällä liikenne on erilaista ja välillä se tuntuu todella oudolle, koska Suomessa liikenne on tarkkaa verrattuna tähän liikenteeseen. 

Ennen lauttamatkaa pääsimme vielä tutustumaan katoliseen kirkkoon. Paikka oli todella suuri ja se yllätti, miten pelkistetty kirkko oli. Oli hauska kuulla, kuinka seurakuntalaiset olivat tehneet talkootyöllä hienot puupenkit kirkkoon. 

DSC_0605
Tutustumassa katoliseen kirkkoon Mwanzassa. Kuva Päivi Kippola

Kävelimme katoliselta kirkolta satamaan, josta lautan oli tarkoitus lähteä. Satama oli melko pieni ja täynnä väkeä. Siellä oli paljon kauppiaita myymässä mm. sukkia ja ruokaa. Oli yllättävää paljonko paikalla oikeasti oli väkeä. 

Lauttamatkassa kului neljä tuntia. Sää oli todella hyvä, aurinko paistoi ja sateesta ei ollut tietoakaan. Lauttamatka kului kannella yhdessä aikaa viettäen. Maisemat olivat huikeat. Rantaviivan kadottua avoin Victorianjärvi muistutti meitä Raahesta, koska se näytti ihan mereltä. Ei tiennyt oliko kyseessä järvi vai meri, koska järvi oli niin suuri.

 

Saavuimme kuuden aikoihin Ukerewen saarelle. Saari on niin suuri, että se näytti ensisilmäyksellä mantereelta. Autot olivat meitä vastassa, koska mukanamme on Mwanzan kirkon apulaispiispa. Ensimmäiseksi meidät vietiin Nansion kirkolle esittäytymään. Sen jälkeen saavuimme Nansion hotelliin majoittautumaan. 

IMG_6130
Esittäytyminen ja vastaanotto Nansion kirkolla. Kuva Päivi Kippola.

Meillä oli ihana illallinen hotellin sisäpihalla ravintolassa. Meille oli tarjolla kalaa, kanaa tai vuohta. Lisukkeeksi sai valita riisiä, ranskalaisia tai keittobanaania. Ruoka syötiin sormin, joka on tyypillinen tapa tansanialaisessa kulttuurissa. Ruoka oli todella maukasta ja se maistui kaikille paremmin kuin hyvin lauttamatkan jälkeen.

Meillä oli ihana päivä, joka jää varmasti jokaisen mieleen.

Jenniina, Tanja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: