Tansania-projekti

Darana Raahe-Mwanza on Raahen seurakunnan ja Raahen lukion yhteistyöprojekti. Projektin tavoitteena on yhteisen hyvän tekeminen ja globaalin vastuun teemojen esillä pitämiseen projektin aikana Raahessa.

8167.jpg

Keitä olemme?

 

Meidän aktiivinen ja reipas porukka koostuu kymmenestä nuoresta ja neljästä työntekijästä. Projektiin valittiin mukaan kymmenen nuorta hakemusten pohjalta keväällä 2017.

 

Projektin tarkoitus ja tavoitteet

 

Projektin tarkoituksena on oppia yrittäjyyttä, uutta kulttuuria ja uusia toimintatapoja. Projektin myötä opimme  ajattelemaan asioita globaalisti ja ekologisesti. Koemme, että sillä on merkitystä tulevaisuudelle.  Lukiosta valitut opiskelijat saavat projektista viisi lukiokurssia.

 

Työsuunnitelma ja aikataulu

Projekti alkoi huhtikuussa 2017 suunnittelun merkeissä. Silloin mietimme nimen ja ulkoasun projektille. Olemme olleet hyvin aktiivisia ja sitoutuneita projektiin. Olemme leiponeet tansanialaisia mandazi-munkkeja  ja myyneet niitä tilausten mukaan. Kesällä olimme seurakunnan lastenleireillä opettamassa afrikkalaisten jalkapallojen tekemistä ja Kylväjän kesäpäivillä järjestämässä kahvitusta. Olemme työskennelleet maahanmuuttajien parissa järjestämällä korupajoja. Afrikkalaisten korujen teon opasti meille Suomeen opiskelemaan muuttanut George Nganga.

Lisäksi olemme pesseet ikkunoita, haravoineet ja järjestäneet kahvituksia mm koulun vanhempainillassa. Syksyllä 2017 toteutimme  Raahen Seudussa julkaistun Tansania-liitteen, johon myimme mainostilaa paikallisille yrityksille. Olemme pitäneet myös kirpputoripöytää Raahe kirppiksellä. Marraskuussa 2017 toimimme tarjoilijoina Pohjois-pohjanmaan yrittäjäjuhlassa, joissa ruokailijoita oli yli kaksisataa. Tässä yhteydessä teimme yhteistyötä Raahen seudun koulutuskuntayhtymän kanssa ja pääsimme solmimaan hyviä kontakteja myös paikallisiin yrittäjiin.  Olemme olleet järjestämässä myös seurakunnan isänpäivälounaan ja joulumyyjäisten tarjoilua ja ohjelmaa.

Joulukuussa osallistumme Raahen Design-torille, jossa järjestimme ekologista paketointia ja myimme korupajoissa tekemiämme afrikkalaisia koruja.

Huomiotaherättävin projektimme on ehkä kajakin rakentaminen. Kajakin rakensi projektin jäsenistä neljä nuorta, joista kahden isät olivat myös mukana rakennusprosessissa. Kajakin teon opasti meille alusta lopppuun paikallinen ouukäsityön tuntija Paavo Räsänen. Kajakista pidetään arpajaiset maalis-toukokuun aikana yhteistyössä lukion vanhempainyhdistyksen kanssa. Pikkulahden palvelut ovat mukana tukemassa kajakki-projektiamme.

IMG_0532

Yhteistyötahot

 

Teemme yhteistyötä Suomen lähetysseuran kanssa. Tansaniassa asuvat työntekijät Mikko ja Pia Pyhtilä ovat olleet mukana suunnittelemssa matkaamme ja ovat tukena ja oppaana myös matkallamme syksyllä 2018. Olemme tehneet yhteistyötä paikallisten yrittäjien, Hyvä alku Raahessa- hankkeen ja Raahen lukion vanhempainyhdistys Vantin kanssa. Tukea ja näkyvyyttä projektillemme on antanut muusikko Pekka Laukkarinen.

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: